Kennismaking

Als gedragstherapeut en opvoeder werk ik al geruime tijd voor een groot aantal dierenartsen om het gedrag van honden EN hun baasjes bij te sturen. Om dit beroep op een professionele wijze te kunnen blijven uitvoeren volg ik zeer regelmatig diverse bijscholingen. Zo blijf ik steeds op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van gedrag en opvoeding van honden.

Tijdens een van die talrijke bijscholingen ben ik in contact gekomen met Gerd Köhler van Schutzengelhunde Duitsland. Gerd heeft een systeem ontwikkeld om honden op te leiden (samen met hun eigenaars) tot Diabetic Alert Dogs (DAD). Deze honden gaan hun eigenaar (patiënt met diabetes type 1) verwittigen en helpen bij een hypo of hyper aanval. Ik was zo onder de indruk van de methode die Gerd toepast en de resultaten die hij daarmee behaalt, dat ik besloot een opleiding bij hem te volgen. Tijdens de 7 maanden van de opleiding kwam het besef dat ik dit niet enkel uit interesse wou kunnen, maar dat ik het ook wilde gaan toepassen in het echte leven, met echte honden en echte patiënten. De resultaten zijn zo fascinerend dat mijn reeds eindeloze bewondering en respect voor honden nog eindelozer is geworden!

Gebaseerd op de methode van Gerd heb ik een lessenpakket opgesteld om uw gewone huishond op te leiden tot een DAD. Toch hier al aanstippen dat ik GEEN machines opleid. Wel ga ik de hond de nodige vaardigheden bijbrengen zodat hij u als diabetespatiënt EN uw familie kan bijstaan en hem/haar kan helpen de aanvallen beter onder controle te krijgen.

Ik nodig je uit om de informatie op deze site te bekijken. Op deze manier kan je een goed idee krijgen wat de mogelijkheden zijn en wat er zoal kan en wat er zeker niet kan.

Je kan ook altijd volledig vrijblijvend extra info opvragen.

Walter Hens
Taal van de Hond