Module 1

Ruiken
RUIKEN
Het signaal
HET SIGNAAL

Bij deze module gaan we samen met jullie aan de slag om jullie hond te trainen een bepaalde geur te herkennen en daar vervolgens op te reageren.

De hond gaat leren een geur te zoeken in een ruimte. Hij gaat ook aangeleerd worden om een bepaalde geur aan te duiden uit een serie geuren.

Simultaan gaan we (onafhankelijk van de geur) de hond een bepaald signaal aanleren. Het zal dit signaal zijn dat uw hond gaat vertonen het moment dat hij bij de patiƫnt een hypo gaat waarnemen.

Dit zijn de bouwstenen van de eerste twee pijlers waarmee we later de brug gaan bouwen.

Belangrijk detail: voor we beginnen trainen gaan we jullie de theorie bijbrengen hoe een hond kan omgaan met geuren. Het reukvermogen van een hond is superieur aan dat van de mens. Een wondere wereld zal voor jullie open gaan!

Deze module is de basis van de opleiding tot DAD. Dit houdt dus ook in dat dit het meest intensieve stuk is van de opleiding. Het aantal uren dat nodig is voor deze module is afhankelijk van de mogelijkheden van de hond EN, het allerbelangrijkste, van de tijd die jullie er zelf insteken om de opgedane kennis dagelijks te oefenen.